קשר בין השמנה לפרולקטין גבוה............

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/09/2020 | 14:37 | מאת: בנימין

האם יש קשר כלשהו אפילו קטן בין השמנה בטנית מנטילת תרופות אנטיפסיכוטיות לבין פרולקטין גבוה שהתרופות האנטיפסיכוטיות גורמות לו ? והאם זה נכון שכל התרופות האנטיפסיכוטיות כולל גם סרוקוול וזיפרקסה ולא רק ריספדל וסוליאן והשאר עלולות לגרום לפרולקטין גבוה מעצם העובדה שפעילותן מתבססת על חסימת הרצפטור לדופמין D2 וכך מפריעות לתפקיד הדופמין שזה הורדת פרולקטין ?

לקריאה נוספת והעמקה
14/09/2020 | 22:04 | מאת: מני

בנוגע לשאלה הראשונה- לא ידוע לי שיש קשר, ככל הנראה לא (ואלו שתי תופעות לוואי שונות ולא חופפות, לכאורה. אלא אם הדוקטור של הפורום יגיד אחרת). בנוגע לשאלה השנייה- עלולות אך פחות מהסוליאן/רספרידל. כל כדור א״פ עלול לגרום לפרולקטין גבוה, אך משתנה כמות ההעלאה בין הכדורים (סטטיסטית, כי בפועל הכל אינדווידואלי). בהצלחה ושנה טובה, מני.

הפרולקטין הוא הורמון הגורם ליצירת חלב אצל האישה ובעיכוב הFSH ואצל הגבר הוא בעל חשיבות בהבשלת הספרמה. רמות גבוהות שלו עלולות להשפיע על המטבוליזם וגם בהמשך על ההשמנה. תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה