תופעת לוואי מטרידה בגלל טיפול אנטיפסיכוטי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/09/2020 | 14:36 | מאת: בנימין

שלום ד"ר, אני חולה סכיזופרניה שהתרופה האנטיפסיכוטית היחידה שעוזרת לי הכי הרבה עכשיו זה אינווגה במינון 6 מ"ג ואני גם אמור להעלות מינון בעוד חודש חודשיים ל 9 מ"ג והתרופה הזאת היא הכי מאזנת אותי לאחר נסיונות רבים עם אנטיפסיכוטים אחרים שכולל סירוקוול וזיפרקסה ואביליפיי וריספרדל וסוליאן וסרדולקט שלא איזנו אותי וגרמו לי לתופעות לוואי אקסטרא פרמידליות בלתי נסבלות בעיקר אקטיזיה קשה במיוחד גם התרופות האלה לא היו מספיק יעילות בכדי לאזן אותי ועכשיו חזרתי לקחת אינווגה שעזרה לי גם בעבר אלא שבעבר הפסקתי אינווגה בגלל שגרמה לי לתופעות לוואי מטרידה והיא עלייה בפרולקטין והגדלת החזה דרך אגב התרופה האחרונה שלקחתי לפני חזרה אינווגה עכשיו היא סוליאן שגם היא גרמה לי לעלייה בפרולקטין והגדלת החזה עכשיו אני מפחד שבחזרה שלי לאינווגה שהיא תגרום עוד פעם לעלייה בפרולקטין והגדלת החזה שזאת הסיבה שבגללה הפסקתי אינווגה בעבר לפני ניסוי התרופות האחרות שלא איזנו אותי כלומר חזרתי לאינווגה מחוסר ברירה השאלה היא מה ניתן לעשות בנידון ואילו אפשריות טיפול יש לעלייה בפרולקטין והגדלת חזה גברי שזה כמו גודש בחזה שגם כנראה סוליאן גם כן גרם לו כלומר אני חייב להישאר על אינווגה ומצד שני מוטרד מעלייה בפרולקטין שהיא עלולה לגרום כמו שגרמה בעבר, מה עושים ?

לקריאה נוספת והעמקה
10/09/2020 | 17:28 | מאת: מני

כמדומני שהפתרון היחיד זה להפסיק אחת לתקופה (לא יודע בדיוק כל כמה זמן, אולי אחת לשבועיים/לחודש, תלוי בזמן שלוקח אצלך לפרולקטין לעלות, וזה דורש בדיקות דם תכופות, שבאם תדבר עם הרופא משפחה שלך אני מאמין שהוא יתן לך הפניה לבדיקת דם תקופתית קבועה) עם האינווגה לשלושה ימים, שעל ידי כך הפרולקטין מתאזן ואז אפשר להמשיך עם האינווגה לעוד תקופה, ואחר כך שוב להפסיק לשלושה ימים וכך הלאה. זה הפתרון היחיד שאולי מומלץ (באם אפשרי להפסיק לשלושה ימים עם האינווגה. יש מצבים שחייב לקחת ברציפות, וצריך התייעצות עם הפסיכיאטר שמטפל בך אם הפתרון שהצעתי רלוונטי לגביך), מאחר וטיפול מפחית פרולקטין יוצר לעיתים קרובים פעולה הפוכה מהאינווגה, כלומר- יצירת פסיכוזה. על כן, יש להמשיך עם האינווגה ואחת ל-... לעשות הפסקות כנ״ל. זה באופן כללי. והדוקטור של הפורום אולי יפרט יותר. בהצלחה, כל טוב. מני.

10/09/2020 | 17:30 | מאת: מני

*בדיקת דם תקופתית- רק לזמן הקרוב, עד שיתברר כל כמה זמן יש אצלך עלייה משמעותית ברמת פרולקטין. אחרי זה לא תצטרך לבדיקות כל כך תכופות, אלא פעם בחצי שנה, למשל, או קצת יותר/פחות.

11/09/2020 | 09:10 | מאת: א

הפורום הזה לא מנוהל על ידי רופאים, כדאי לפנות לפורום מקצועי.

מה עם שאר הנאולפטיקות כמו האריפלי? האם נטלת? שילובי תרופות ניסית? יש עוד דרך לעשות...

12/09/2020 | 20:06 | מאת: בנימין

כן ד"ר ניסית אביליפיי שגרמה לי לאקטיזיה קשה וניסיתי שילובי תרופות שגרמו לחוסר יעילות טיפולית וליותר תופעות לוואי מאשר תועלת ?

12/09/2020 | 20:10 | מאת: בנימין

כן ד"ר ניסית אביליפיי שגרמה לי לאקטיזיה קשה וניסיתי שילובי תרופות שגרמו לחוסר יעילות טיפולית וליותר תופעות לוואי מאשר תועלת מה שנקרא polypharmacy ?

מנהל פורום פסיכיאטריה