פרוזק 60 מג ואריפליי 5 מג

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

01/09/2020 | 17:46 | מאת: בחור 30

שלום דר האבחנה שלי דיכאון חרדה וocd. אני מטופל מעל שנה וחצי עם פרוזק 60 מג ו5 מג אריפל אני מרגיש הטבה אך יש ימים לא קלים בהם אני חש חרדה ודריכות. העוצמה של החרדה ירדה אך היא עדיין קיימת. האם זו סיבה מוצדקת להחליף כדור?

לקריאה נוספת והעמקה
01/09/2020 | 18:10 | מאת: מני

תלוי עד כמה היא עדיין קיימת. אולי יהיה כדאי לנסות להחליף באם היא עדיין בעוצמה בלתי נסבלת. רק באם זה נסבל פחות או יותר אזי שלרוב לא כדאי להחליף. כך אני חושב. ונראה מה יענה הדוקטור...

01/09/2020 | 18:27 | מאת: מני

ההגיון שמאחורי הדברים שכתבתי - הם שאם זה יחסית נסבל ברוב הזמן, אזי באם תחליף ותהיה היענות לא טובה לכדור החדש - תפסיד את מה שהשגת עם הכדור הקודם, ולעיתים גם אם תחזור אליו אחרי זה לא בטוח (אף שפחות נפוץ) שתקבל מענה דומה מהכדור המוחלף לזה שלפני ההחלפה. באם זה אבל בלתי נסבל באופן כללי (גם אם נסבל לפעמים אך לא ברוב הזמן וכדומה), אזי ששווה לנסות כל אופציה אפשרית על מנת להקל ככל האפשר מהסבל הקיים. יש אבל לציין, שגם הכדור בעל הפוטנציאל הכי גבוה להטבת בריאותך, ברוב המקרים לא יתן מענה שלם לחרדה ושאר הבעיות, אף שיקל בהרבה את עוצמת הבעיה ויהפוך אותה לנסבלת. אחד הסיבות לכך (ואולי העיקרי שבסיבות), הוא שהכדורים הפסיכיאטריים הם סימפטומטיים (כלומר- מטפלים בסימפטומים של המחלה בלב) ולא בשורש הבעיה,אף שיתכן שיהיה טיפול מלא אך לכאורה פחות נפוץ. נ.ב איני בא להחליף את מענה הדוקטור, רק כותב באופן זמני עד שהדוקטור יענה, מידע שצברתי. אגב, בקשר לחרדות והאוסידי, בהרבה מקרים יעזור מאוד גם טיפול פסיכולוגי לחרדות, באם יש לך כוח לזה ואתה מתחבר לזה. (יש גם טיפול פסיכולוגי לדיכאון בחלק מהמקרים אבל גם אז הוא פחות אפקטיבי מאשר להפרעות חרדה (אשר אוסידי גם שייך איכשהו לספקטרום החרדתי, לפי ספר האבחנות האמריקאי כמדומני (יתכן שאני טועה וזה לא לפי האמריקאי אלא לפי העולמי, אבל זה לא ממש משנה לעניינינו..), ולא נוגע כעת מדוע זה כך). הרבה בריאות והצלחה! שתדע שיש הרבה בסירה שלך, לצערנו, וזו צרת רבים, יחסית (שמהווה, לפי האימרה העממית, ״חצי נחמה״..) [מחכה גם בעצמי למענה הדוקטור שיאשר או יפסול את הדברים.. מאוד אוהב את תחום הידע הפסיכיאטרי, ושותה בשקיקה כל שביב מידע.. :) ]

01/09/2020 | 18:29 | מאת: מני

*בטעות רשמתי ״המחלה בלב״, ויש למחוק את המילה בלב

שארית קטנה של חרדה שהינה אופטימלית וניתן לשאת אותה עוזרת מאוד בכדי להכחיד בעתיד את החרדה כולה. תהיה גיבור ותחזיק מעמד זה יכול לסייע לעתיד הריפוי! תרגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה