שלום דר צריכה את עזרתך דחוף בגלל שסופר המרפאה סגורה ואני במצב מאד קשה עם...

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/07/2020 | 15:03 | מאת: חסום

אני כרגע מטופלת בלוריוון עד 3 כדורים ביום ז א בוקר צהריים וערב ואם זה חצי כדור אז לפי שעות . הבעיה שלקחתי כדור שלם והוא השפיע עלי רק כ5 שעות.בלחץ שאמור לשמור בין 6 ל 8 לפי הרופאה. פשוט אני לא יכולה להשיג אותה בפרטי כי איננה במשרד היום. בנוסף ללוריוון אנאפרניל 0.75 3 כדורים. 1בבוקר ו2 בערב. מרגישה שלוריוואן שלם משפיע עלי עד 4 שעות בלחץ וחצי כדור משפיע רק כשעתיים שבפועל הבנתי שאמור להיות יותר זמן השפעה. האם מומלץ להחליף לוריוון בקלונקס ובאיזה אופן לשתות וכמה פעמים ביום מותר. הבנתי שקלונקס משפיע מהר לעומת לוריוון

01/08/2020 | 20:46 | מאת: מני

אם הלוריוון עוזר לך (אף שרק ל4 שעות), לא מומלץ להחליף: הקלונקס יותר מהיר אך גם יותר ממכר ועם יותר תופעות לוואי. בכל מקרה, באתר של כללית בדף התרופה קלונקס (מגיעים לזה בגוגל עם חיפוש המילה ״קלונקס כללית״ או פשוט ״קלונקס״) כתוב מינונים וכמה פעמים ביום. שותים כרגיל עם מים. בנוגע לאנפרניל שהזכרת - בטח התכוונת 75.0, ולא 0.75, זהו לא מינון טיפולי. בהצלחה!.

01/08/2020 | 21:36 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

טיפולים באמצעות כדורים מקבוצת הBZ למתן ממושך אינם מומלצים כלל ועיקר בשל הפוטנציאל ההתמכרותי! יש צורך לחפש טיפול אחר.

07/08/2020 | 12:00 | מאת: א

BZ לא ממכרים יותר מכדורים אחרים. וגם אין להם תופעות לוואי. מעניין שאנטיפסיכוטי נותנים לזמן ממושך, והוא אפילו גורם נזק מיידי, וגם אותו קשה להפסיק.

07/08/2020 | 16:51 | מאת: מני

נכון, אבל אנטי פסיכוטי אין ברירה וחייב להשתמש בו, בשונה מbz שאינו מוכרח, וישנם טיפולים טובים ממנו. אגב, bz יותר ממכר מאנטי פסיכוטי, אף שאנטי פסיכוטי יותר מזיק, בהרבה, מbz. בהרבה דברים.

מנהל פורום פסיכיאטריה