ציפרלקס למניעת מיגרנה ומעבר לויפאקס

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/07/2020 | 08:38 | מאת: שאלה

היי, בן 31 , מגיל 17 לוקח ציפרלקס 5 מג כמניעה למיגרנות. בחודש ינואר עברתי ניתוח לב ומאז יש עלייה במיגרנות ובלחץ שבעיקבות זאת עליתי ל 10 מג . הנוירולוג המליץ לי על מעבר לויפאקס 75 מג. 1. מה דעתך על הויפאקס ? 2. מינון 75 מג שווה ערך לכמה בציפרלקס? 3.הגיוני שהציפרלקס איבד מההשפעה אחרי ככ הרבה שנים? תודה

01/08/2020 | 21:11 | מאת: מני

1. כדור מעולה. אני בעצמי משתמש בו. פחות משפיע על הלב לרעה מאשר ציפרלקס. 2. כמדומני ש75 מיליגרם זה כמו 5 מיליגרם ציפרלקס, אני לא בטוח, כדאי לחכות לתשובת הדוקטור אך אין מניעה להתחיל לבנתיים עם 75 מיליגרם ויפאקס. 3. זו תופעה ידועה בssri כמו ציפרלקס, אף שזה יתכן גם בויפאקס, אך פחות נפוץ מבציפרלקס. בהצלחה.

01/08/2020 | 21:31 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

ויאפקס תרופה טובה כמו גם הציפראלקס והכל בהתאמה אליך ולמצבך הרפואי החדש המשתנה אצל כולנו חדשות לבקרים. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה