ספקטרום אוטיסטי - תוספת טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

10/07/2020 | 12:49 | מאת: אילנית

לדר' שלום בני בן 18.5 הינו על ספקטרום אוטיסטי. מקבל מזה 4.5 שנים ריספרדל. כעת המינון הינו 2 מ"ג ביום 1 מג בוקר ו1 מג ערב). הינו נוהג באי שקט, עם התקפים של בכי וחרדות ( נוהג בטקסים וכד'). שתי שאלות. 1 האם יש טעם להחליף לסרוקוול ואיזה מינון שווה ערך ל - מ"ג ריספרדל ? 2. האם כדאי להוסיף משהו נוסף מרגיע. חייבת לציין כי הרופא רשם לו קלונקס למקרים של התקפים. אך לאחרונה יש ריבוי התקפים ככל הנראה בגלל חרדה מקורונה (או ייתכן שמדובר בתופעת לוואי של ריספרדל ?) ואני חוששת לתת בתדירות גבוהה קלונקס שלא יהיה התמכרות. אשמח להמלצתך. יש לנו תור לפסיכיאטר שמטפל בו ב 22.09.2020. תודה רבה מראש.

11/07/2020 | 09:11 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

לא אוכל לתת תשובה אישית ללא בדיקה. ככל לא ממליץ לעשות שינויים תרופתיים עצמיים שעלולים להזיק. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה