מני תענה בבקשה בבבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/07/2020 | 15:07 | מאת: למני

מני אולי אתה יודע אני לוקח פרוזאק 20 מעלים לי ל 40 ואז 60 האם אפשר ישר לקפוץ ל 60 כי זה ממש חלש לי והאוסידי שלי קשה

06/07/2020 | 16:56 | מאת: מני

בנוגע לפרוזק לא ידוע לי עם בעייתי בדרך כלל להעלות אותו מהר או שלא, אך בכל זאת אענה לך ממה שידוע לי באופן כללי על העלאה מהירה כאשר המצב ממש קשה (יחסית) ומפריע מאוד: גם לי היה פעם מצב קשה, לא של אוסידי קשה אלא של דיכאון קשה, והעליתי את הפרייד מ100 (המינימום האופטימלי) ל200 (המינון שנקבע לי על ידי הפסיכיאטר ואשר אני לוקח אותו עד היום) כבר ביום הראשון, ולי זה לא עשה שום דבר רע, ולהפך. כמובן שבפעם הראשונה קודם כל לקחתי כדור אחד של 100 לראות שהוא לא עושה שום דבר רע, ורק לאחרי כמה שעות, כשראיתי שהוא לא עושה שום דבר רע וגם עושה טוב (כמובן הכל יחסית להתחלה, מאחר ולוקח זמן עד שמקבלים מהכדור השפעה מליאה ובדרך כלל זה משתפר מתקופה לתקופה), אז לאחר כמה שעות כשראיתי שאמנם הוא עוזר יחסית להתחלה אבל 100 לא מספיק במצבי הנוכחי, נאלצתי לעלות ישר ל200, על אף שהפסיכיאטר אמר לי לעלות רק אחרי שבוע ימים ל200.. עוד אציין, שהפסיכיאטר יידע אותי בקשר לתופעות לוואי קשות שאולי יכולות להיות לי ממנו, כמו בחילות והקאות, עיוות וכיווץ שרירים בעיקר באזור הלסת ועוד (תופעות ידועות מאוד לכדורים אנטי פסיכוטיים כמו מה שאני לוקח, על אף שפחות מהאנטי פסיכוטיים מהדור הישן. לגביך, שמדובר בפרוזק, לכאורה יש עוד פחות חשש אפילו מתופעות לוואי נוראיות (כמובן שזה יתכן, אבל הסיכוי יותר נמוך)). כשראיתי שהדיווח של הפסיכיאטר (שכמובן אין לו שום דרך לדעת איך הכדור ישפיע עליי קודם שניסיתי אותו) ממש לא תקף לגביי והכדור עושה רק טוב, ולצערי המצב ממש קשה ודרוש שיפור יותר מהיר, עליתי אחרי כמה שעות ל200 ואני על מינון זה עד היום והמצב כבר כלל לא קשה כבעבר.. בדרך כלל פסיכיאטרים מעדיפים להעלות רק אחרי כמה ימים בשביל להיות בטוחים שזה לא יעשה כל נזק, אבל אם כבר לקחת כמה פעמים את הפרוזק וראיתי שהוא לא מזיק לך ויכול להיות שגם מועיל לאוסידי, אזי שאני במקומך הייתי מעלה, באם אכן המצב לא מאפשר אפילו טיפה של סבלנות ובוודאי שלא הרבה סבלנות.. הרופאים כמובן לא אוהבים העלאות עצמיות, אבל כשאין ברירה - אין ברירה.. אין צורך להגיד, שאינך צריך לדווח לרופא שלך על ההעלאה העצמית, הוא לא צריך לדעת הכל.. גם אני לא סיפרתי לרופא שלי על זה, על אף שבסיטואציה אחרת עם כדור אחר (קודם לכן) נאלצתי לספר על העלאה עצמית על מנת שאקבל מרשם למינון היותר גבוה שאכן הועיל לי.. הכל כמובן תלוי עד כמה המצב בלתי נסבל. כשאפשר איכשהו לחכות ולעשות על פי ההוראה הרשמית של הפסיכיאטר, לכאורה זה עדיף, על אף שאולי יועיל לך אם תעלה את המינון לפני אך מאחר ויתכן שהעלאה מהירה גם יכולה להזיק (למרות שהסיכויים שיזיק נמוכים) אזי שעדיף לחכות. אף אחד לעולם לא יבין את מי שסובל מבעיה נפשית, עד כמה שהסבל הוא גדול ומסב כאב רב. רק מי שעבר את זה, כמוני וכמוך, יודע. כמובן גם אסור להעלות יותר מהמינון המקסימלי של הכדור, שהוא 60 מיליגרם פרוזק. זה כבר בודאי שלא יועיל, זה יכול רק להזיק. אבל בטווח המותר, עצתי היא כנ״ל. לסיום, אספר לך שאחרי ההעלאה המהירה שעשיתי לעצמי, שברתי את הראש איך להשיג מרשם לכדורים נוספים אשר היו מיועדים לימים הבאים.. פשוט קיבלתי מרשם מדוייק, לשבוע הראשון רק כדור אחד של פרייד.. הצלחתי להשיג אבל בהחלט היה קשה לחשוב על רעיון. באם קיבלת מרשם לא מדוייק, עם כדורים ״ספאר״, אין לך בעיה.. בהצלחה, הרבה בריאות ורפואה שלימה בקרוב מאוד!

06/07/2020 | 20:20 | מאת: מני

תיקון: ״אם בעייתי״ (ולא עם). בכל מקרה, גם אם תעלה במינון עדיין תידרש סבלנות בזמן הקרוב, בערך עד חודש מתחילת הטיפול עד שתגיע לרגיעה מסויימת בתסמיני האוסידי. עדיין העלייה במינון יכולה לזרז את הפעולה לטווח קצר (רגיעה בשעות שאחר נטילת הכדור), ובמידה מסויימת גם את הפעולה בטווח הארוך. בהצלחה!

07/07/2020 | 08:11 | מאת: למני

תודה מני אני אוהב לקרוא את התגובות שלך למרות שאתה לא פסיכאטר אתה מרגיע אותי מאוד ונותן לי הרגשה נעימה תודה

07/07/2020 | 19:21 | מאת: מני

בכיף, שמח לעזור ☺

11/07/2020 | 09:05 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

יפה!

מנהל פורום פסיכיאטריה