האם ישנה אפשרות לסכיזופרניה ו ocd?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

03/07/2020 | 15:28 | מאת: שלום

האם ישנה הפרעה סכיזואובססיבית מחשבות זרות נגד כל האמונות שלי לא רוצה למות רוצה לחיות ויש מחשבה המציקה ואומר להתאבד בתלייה/חניקה כמובן שלא אעשה כלום וזה מטריד רוב היום

03/07/2020 | 17:14 | מאת: מני

אם את/ה יודע/ת שזו מחשבה לא הגיונית ושהיא זרה לאמונותיך, כפי שכתבת, אזי שזו אינה מחשבה סכיזופרנית, ולא מדובר באמונת שווא, אלא במחשבה טורדנית. זאת במידה ואת/ה יודע/ת שהמחשבה מגיעה ממך, ולא ממקור חיצוני המשדר מחשבות אלו אליך (שאם היית חושב/ת כך, אזי שיש מרכיב פסיכוטי, אך עדיין לא סכיזופרני, בבעייה/מצוקה). באם את/ה יודע/ת שהמחשבה מגיעה אך ורק ממך והיא זרה אליך ואת/ה סובל מאוד ממנה מזה שהיא כמעט כל הזמן או הרבה זמן שמטרידה אותך, ובעיקר- שהיא לא הגיונית (כפי שנראה על פניו מדבריך שאת/ה יודע/ת שזה חסר הגיון ואתה לא מעוניין לשמוע למחשבה המטרידה בשום אופן, אך בכל זאת זה ממשיך וממשיך להטרידך),אזי שזה ocd בלבד (!) ללא סכיזופרניה. בכל מקרה כדאי לבקר אצל פסיכיאטר ולהתייעץ איתו והעיקר- לקבל טיפול ולנסות אותו אם הוא מתאים. בברכת בריאות שלימה ושבת שלום, מני.

11/07/2020 | 08:45 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

התשובה של מני נכונה. יחד עם זאת צריך לזכור שלעיתים ישנה חפיפה של כ 30-40 אחוז בין המחלות.

מנהל פורום פסיכיאטריה