הזיות אחרי יקיצה, העלאת מינון תרופתי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

09/06/2020 | 19:07 | מאת: יולי

אבא שלי עבר התקף פסיכוטי לפני חודשיים (אין עבר פסיכיאטרי) שהסתיים בפציעה רצינית וכרגע מאושפז. מבחינת המצב הנפשי הוא נמצא ברמיסיה. הטיפול התרופתי הוא 8 מ"ג פרפנן, מקבל כבר קצת יותר מחודש. אחרי אירוע הפציעה,לפני שהוא התחיל עם טיפול תרופתי הוא היה מתעורר כל לילה( יש הפרעות שינה) ובמשך זמן מסוים הוזה. היה נראה כי החלומות שחלם מתמזגים עם המציאות והוא היה שרוי בבילבול. אחרי שהתחיל לקבל טיפול תרופתי התופעה הזאת פחתה ואפילו היה נראה כי נעלמה לגמריי. אך אבי הודה שגם כעת, לפעמים קורה שבמשך כמה שניות אחרי היקיצה בלילה הוא חושב שהחלום היא המציאות. החלומות לא נעימים. יש לציין כי לפני ההתקף הפסיכוטי והפציעה הוא לא חווה תופעה כזאת. האם התופעה הזאת היא סימן לכך שעדיין לא יצא לגמריי מהפסיכוזה? או שאולי זה קשור לטראומה שעבר? (עבר גם ניתוחים,היה מורדם) האם כדאי להעלות את המינון של הפרפנן?

09/06/2020 | 20:10 | מאת: מני

קוראים לזה פסאדו-פסיכוזה, כלומר - דומה לפסיכוזה, אבל זה לא פסיכוזה של ממש, אם זה רק בתחילת היקיצה. איני יודע מה צריך להיות הטיפול בזה

09/06/2020 | 20:29 | מאת: מני

*פסאודו

20/06/2020 | 21:06 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

זה נקרא היפנופומפי ובדרך כלל אין צורך לטפל בזה

מנהל פורום פסיכיאטריה