תוספי תזונה לטיפול בחרדה האם יעיל???

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/05/2020 | 13:34 | מאת: דוד

חנויות טבע רבות מציעות תופסי תזונה טבעיים וללא תופעות לוואי לטיפול בחרדה כמו: ולריאן, גאבא, פסיפלורה ועוד צמחי מרפא. מעניין אותי האם יש אמת מאחורי ההבטחות האלו? מהי היעילות של התופסים האלו?? תופעות לוואי והשפעה בריאותית?

31/05/2020 | 19:25 | מאת: מני

בדיוק ראיתי בפורום אחר (פסיכיאטריה אינפומד) אודותם. הדוקטור של אותו פורום כתבה, שאמנם הטבעיות גם הוכחו כמועילות אך הרבה פחות מהתרופות (הכימיות), ולכן הם טובות בדרך כלל בתור טיפול משלים לתרופות ולא בתור טיפול עיקרי, אלא אם מדובר בחרדה מאוד קלה שאז הם מועילים גם לבד, אבל זה לא המצב ברוב המקרים, לצערנו.. תופעות לוואי בדרך כלל אין להם, רק לעיתים רחוקות יש וגם אז - קלות (לרוב)..

06/06/2020 | 19:03 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תשובת מני נכונה.

מנהל פורום פסיכיאטריה