פרייד וסוליאן (הבדלים ושאלות נוספות)

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/05/2020 | 03:48 | מאת: דניאל

שלום דוקטור רציתי לדעת - מה ההבדל בין פרייד לסוליאן , אם שניהם עם החומר הפעיל amisulpride ? מדוע הסוליאן נמכר בישראל רק בתנאים מאוד ספציפיים -לבגיר: כקו טיפול שני, או ראשון רק באם משולבת תוקפנות (ורק אם מדובר בקטין- כקו טיפול ראשון ובכל פסיכוזה, לאו דוקא סכיזופרניה) . ואילו פרייד- גם כקו טיפול ראשון (אמנם לסכיזופרניה או סכיזואפקטיב בלבד) בלי התנאי של תוקפנות (בבגיר)? כמו כן רציתי לשאול - מדוע את הסוליאן אי אפשר למצוא בכל הארץ, אף שהוא רשום כתרופה הנמכרת בארץ באתר של משרד הבריאות ובבדיקת מלאי של כללית? מדוע דווקא הפרייד נמכר? ובקיצור: מה מיוחד בפרייד שהוא יותר בטוח לשימוש (כנראה)? תודה רבה

14/05/2020 | 12:36 | מאת: דניאל

המידע שכתבתי על ההבדל בין התרופות לקחתי מאתר משרד הבריאות. בדיקת מלאי של התרופות- באתר הכללית, כנ״ל

16/05/2020 | 19:30 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

מדובר באותו חומר פעיל המיוצר על ידי חברות שונות

מנהל פורום פסיכיאטריה