סכיזואפקטיב והתקף פסיכוטי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/12/2019 | 18:50 | מאת: מיתר

היי, אני לא יודעת מה לעשות וממש אובדת עצות לגבי בן זוגי (לשעבר) הוא מאובחן כסכיזואפקטיב ובמסגרת הטיפול התרופתי הוא מקבל אחת לחודש זריקה נגד התקפים פסיכוטיים. לפני כחודש החלו לו מחשבות שליליות לגביי והוא טען שאני נגדו, רוצה ברעתו, רציתי לשמור אותו חלש ובדיכאון, רציתי להשתלט עליו וכו' וכו'. הוא התהפך עליי מקצה לקצה, ובהמשך החל להתנהג באופן מוזר, המשיך עם האנטי כלפיי, ישן בשעות לא נורמטיביות - הולך לישון ב12 בלילה קם ב3 לפנות בוקר ומתפקד יום שלם על 3 שעות שינה (לפעמים עם שנ"צ של שעה בצהריים), הוא נוהג בצורה לא אחראית, הוא עדיין לא עם תסמינים פסיכוטיים (לכאורה) אך באופן ברור ניתן לומר שהוא לא במצב מאוזן. לאחרונה גיליתי שהוא לא עשה את הזריקה כבר מחודש ספטמבר, וכנראה שמכאן החלה ההתדרדרות (בחודש הראשון שמתי לב לשינוי קל בהתנהגות אבל חשבתי שזה כי הוא מתחיל להרגיש טוב יותר פשוט..). שורה תחתונה היא - שאני לא רוצה שזה יגרור לעוד אשפוז שכן הוא עבר כבר 8 אשפוזים פסיכיאטריים וכל אשפוז כזה הוא טראומטי מאוד. אין לו משפחה מלבד אמא שלו שהיא מבוגרת ולדעתי גם היא לא בריאה בנפשה והיא לא שמה לב שהוא לא מאוזן לתקופה ארוכה מאוד עד שזה מגיע להתקפים פסיכוטיים חמורים הכוללים איומיים ופרנויות וכו', כך שממש אין לי למי לפנות ואני לבד במערכה הזו. אני יודעת שאם הוא רק יעשה את הזריקה שהוא צריך הוא יתאזן ויחזור להיות מאוזן. אם אחכה עוד עד שהמצב יחמיר והוא יחווה התקף פסיכוטי קשה ביותר - האשפוז יהיה ארוך יותר וקשה יותר ויקח לו זמן רב יותר להתאזן (חשוב לציין שכשזה קורה בכל פעם אמא שלו מזמינה לו משטרה, הוא נעצר ורק אז מועבר לאשפוז.. שזה גם כן טראומטי מאוד.. במקום לפנות לפסיכיאטר מחוזי לצו בית משפט לאשפוז כפוי..) מה אני יכולה לעשות במצב הנוכחי? ההגיון אומר לי לוותר ולהמשיך הלאה, אבל אני אוהבת אותו ורוצה בטובתו ודואגת לו כל כך. אשמח אם יוכלו לחזור אלי במייל או בטלפון לתת לי כלים שאדע מה לעשות. תודה רבה

14/12/2019 | 20:41 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

כדאי מאוד שיהיה רופא פסיכיאטר באיזור- אפילו פרטי ואפילו בביתו בכדי לטפל בו! בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה