חייבת עזרה דחופה בנוגע למצב הנפשי שלי ולאן פני מועדות???

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

02/12/2019 | 15:00 | מאת: בר

שלום רב ד"רחרמון אני בת 26 היום עובדת ונשואה +2 .הבעיה שלי מאוד מורכבת לעניות דעתי ואני צריכה באופן דחוף המלצה וחוות דעת מסוימת על המצב . מאז ילדותי בהיותי קטנה תמיד הייתה לי נטייה כפייתית "(הייתי הולכת על הקווים של המדרכה וכו..)כשקצת גדלתי (גיל 16 )התחילו לי מחשבות טורדניות ופחד נוראי מאיידס שגרם לי להיבדק באופן חודשי..הייתי מאוד מקובלת בחברה ובעלת מעמד גבוה...עם השנים כשהגעתי לצבא הגעתי בלי שום מוטיבציה ובדיוק באותו זמן הורי התגרשו ועברתי עוד כל מיני קשיים רגשיים .ביום הראשון של הטירונות לא הייתי מודעת לקושי של ההסתגלות למרות ולתנאים האלו וחשבתי שאצליח להתגבר...ומיד לאחר היום הראשון התחילו לי קשיים עצומים ,בכיתי לילות שלמים הרגשתי קלסטרופוביה הבנתי ששם אני לא יכולה להיות בשום אופן פשוט לא מסוגלת והתחלתי לבקש עזרה מגורמים מקצועיים בצבא ..כשראיתי שאני נדחת על ידם פעם אחר פעם והקושי שלי מתעצם התחלתי לקרוא על סימפטומים של פסיכוזות כדי שאוכל בדרך לא דרך לצאת מהייסורים שחוויתי . .במשך כל הטירונות שיחקתי את עצמי לא נורמלית הכל בגלל הקושי העצום . .לבסוף אחרי זמן שוחררתי מהצבא ואפשר לומר שנשמתי לרווחה ...לאחר כשבועיים מהשחרור התחיל לבצבץ פי פחד של "שמא יחזירו אותי "יראו שאני נורמלית...הרגשתי תחת מעקב תמידי הרגשתי מצולמת אמרתי לעצמי שאולי אני תחת האזנה והייתי עושה מעשים מסוימים בגלל זה(מתקופפת באוטו או מתקשרת ממספר אחר..)חשוב לציין שכל אותה העת הבנתי שזה לא נורמלי מה שיש לי הבנתי שאני צריכה טיפול שזה לא הגיוני כ"כ ,רק הייתי מתנהלת ככה רק "מחמת הספק""שבעצם רק אולי הם עוקבים אבל מסתבר שלא..."עד שאחד מהאנשים שהתייעצתי איתם(לא איש מקצוע)אמר לי שאם לא אקח טיפול תרופתי ככל הנראה שאלקה בסכיזופרניה ..מהרגע שהוא הוציא את המשפט הזה מהפה שלו הרגשתי "נפילת שלטרים"הרגשתי שאני מחוץ לעצמי שאני מדברת בהגיון אבל לא מחוברת לעצמי "דריאליזציה...ומשם התחלתי לקרוא על מחלות נפש ושם החרדה התעצמה ולא ידעתי מה לעשות עם עצמי(התחלתי לוסטרל 100 מ"ג ...החלטתי לגשת לפסיכולוג (ידוע ,אדם מבוגר מתמחה בחרדה )שאמר לי שאני כפייתי שעצם זה שבאתי לטיפול מיוזמתי מעידה על זה שאני לא פסיכוטית ,לא קבלתי את דבריו כאמת מוחלטת והלכתי לפסיכיאטר בכיר באופן פרטי מתל השומר ..הוא נתן לי 1 מ"ג של ריספרדל ואמר לי שהלוסטרל לא יעזור לי .. פחדתי לקחת כדור כזה (זה יגדיר אותי כמשוגעת )ולכן המשכתי עם טיפול פסיכולוגי ולוסטרל במשך תקופה של 4 שנים הייתי עם הלוסטרל שבמשך השנה האחרונה נטלתי רק 25מ"ג לוסטרל והרגשתי מצוין יחסית להתחלה .לאחר שהתחתנתי המשכתי עוד קצת לקחת ובגלל הפחד שבן הזוג יגלה הפסקתי לקחת בכלל .לאחר כ3 חודשים התחילו לחזור לי הפחדים ומחשבות שלא נותנות לי מנוח ...אני חושדת בבעלי שאולי הוא בוגד בי ולפעמים עולה בי מחשבה שאולי הוא חלק מאיזה מעקב מסוים אחרי ..זה הורס לי את הזוגיות החשדנות הזו אני מנסה להלחם בה אני נמצאת בצומת דרכים,אני חצויה בין דעת הפסיכולוג ולבין דעת הפסיכיאטר ...נ.ב הפסיכולוג טען שייתכן ועוד הרבה פסיכיאטרים יאבחנו אותך כפסיכוטית כיוון שזה לא עיקר העסק שלהם בחרדה וכפייתיות.. הוא אמר לי שיש מושג של רעיונות לא הגיונים אפילו לאדם כפייתי ..הוא ממש כעס על האבחנה השגויה של הפסיכאטר ..חייבת עזרה .. תודה על הכל דר חרמון מעריכה את זה מאוד

14/12/2019 | 19:25 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך אל לך לקבל איבחון בפורום. הצמדי למטפל והצילי את עצמך! בהצלחה!

15/12/2019 | 14:48 | מאת: בר

לאיזה מהם????

מנהל פורום פסיכיאטריה