תסכול-צריכה ייעוץ עזרה לחברה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/11/2019 | 11:58 | מאת: שוש

שלום, אני כותבת כאן מדאגה לחברה טובה. חברה שלי בת 28 עובדת, לומדת, שוכרת דירה ומטפלת בכלבה(אדם עצמאי). היא לומדת כבר הרבה שנים, עובדת באותה עבודה ולא מצליחה למצוא מערכת יחסית יציבה. כל הדברים האלה יוצרים תסכול וזה לגיטימי,אבל התגובות שלה מדאיגות אותי. בתקופות קשות או עמוסות היא מגיבה בצורה ילדותית של “לשבור את הכלים“(לא בהתנהגות אבל כן בדיבור-לא תגובות אובדניות! רק תגובות מלאות בתסכול כמו למשל נמאס לי בא לי לעזוב את הארץ). רציתי לדעת האם זה מצב שבו ממולץ לגשת לרופא ולקבל כדורים, ובמידה וכן, האם זה טיפול זמני? תודה רבה.

14/11/2019 | 19:08 | מאת: מני

אני לא דוקטור, אבל התשובה לזה נראית פשוטה: תגובות ילדותיות זה עדיין לא דבר שמצריך כדורים! כדורים זה רק למצבים מסויימים של דיכאון, אני מתכווין במסויימים לומר שזה רק אם הדיכאון מופיע שבועיים ללא הפוגה באופן שרוב היום או כל היום האדם בדיכאון, אבל זה לא נראה שהיא בדכאון. היא פשוט מתוסכלת מחוסר הצלחה בחיים, וכפי שאת בעצמך אמרת שזה לגיטימי. התגובות האלו , תסלחי לי, גם לא נשמעות ממש ילדותיות. זה די ברור שהיא תגיב כך למצב המסויים בחיים שבו היא נמצאת. יש מצבים מסויימים שזה לא מזיק לראות פסיכיאטר, כוונתי היא- שהרי אף פעם בדרך כלל דוקטור לא מזיק למטופליו אם הדוקטור הוא נורמלי ושפוי וכו׳ אבל יש מצבים שזה יכול להזיק לה בעבודות מסויימות שלא ירצו לקבל אותה בגלל הביקור אצל הפסיכיאטר אם זה יתברר להם וכדומה בכהאי גוונא, אבל אם מדובר במקרה שאין כל נזק מהביקור אצל הפסיכיאטר אזי אם זה לא מזיק אז למה להימנע מבדיקה חד פעמית של המצב, שמא ואולי יש איזה דיכאון סמוי או בעיה אחרת וכדומה? אבל גם אז זה תלוי ברצונה אם היא מוכנה ורוצה להיבדק. שוב פעם, איני דוקטור אבל זה נראה די מיותר להיבדק. אבל את מכירה אותה יותר טוב ואולי בכל זאת יש דברים בגו, אז זה נראה בסדר שהיא תיבדק ותעשה מה שהדוקטור יציע.

16/11/2019 | 18:50 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אני מקבל התשובה של מני.

מנהל פורום פסיכיאטריה