תופעות לוואי אחרי הפסקת טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

07/11/2019 | 15:53 | מאת: תופעות לוואי לאחר טיפול תרופתי

שלום רב לקחת לקחתי סרוקסט במשך 10 חודשים כטיפול לחרדה דכאון וocd לאורך כל הטיפול נפגע לי כושר התפקוד המיני מכל מובן בעקבות זאת לפני כחודש וחצי ביקשתי להחליף בגלל התופעת לוואי המטפל נתן לי סרנדה במקום ולא חשתי בהקלה לפני כחודש הפסקתי לגמרי עם תרופות המצב יותר גרוע מבחינת תפקוד מיני והדבר שהכי מפריע לי זה שהמטפל אמר שאחרי שבוע כבר אני נקי אבל התופעות לוואי ממשיכות למרות שאני חודש בלי יש מה להילחץ ?

13/11/2019 | 03:44 | מאת: שלום לך

אני לא מטפלת ולא רופאה. א. מה מינון הסרוקסט שלקחת? ב. מינון הסרנדה? ג. האם הסרנדה עזרה במישור הנפשי כמו הסרוקסט? ד. לא מפסיקים את התרופות בבום. אתה אמור לעשות זאת בתהליך איטי, כדי לא לסבול מתופעות לא נעימות. ה. סרוקסט יכול לגרום לאובדן מוחלט של החשק המיני. מנסיון (אבל אני אישה, אז מלכתחילה לא היה לי חשק). האם אתה לא מתחיל לחוש בחזרה איטית של התפקוד המיני? יתכן שזה קשור לחרדות ולא רק לתרופות. ויתכן שזה קשור לכך שבני אדם אובססיבים למין ומגזימים במשמעות שמעניקים לסקס. לא יקרה כלום אם לא נעשה סקס. סליחה על ההפרעה. ככה זה כשהפסיכיאטר לא עונה

16/11/2019 | 18:35 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך הסרוקסט משפיע יותר על התיפקוד המיני וההפסקה שלו לוקחת יותר משבוע להחלמה מכך. תיפקוד מיני תקין חשוב לתחושת הספוק העצמי הכללי גם לנשים וגם לגברים- לכן לא כדאי לוותר. שינוי ןשילוב תרופתי עשוי לסייע. תרגישו טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה