עזרה|טיפול בהפרעות אכילה ללא תרופות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

14/09/2019 | 22:28 | מאת: הדר

היי, התחלתי לפני כחודש טיפול במרפאת להפרעות אכילה אחרי שנים של סבל, אנורקסיה שהתפתחה לפני כ4 שנים, כרגע bmi תקין. אך עדיין סובלת מחרדות עד היום. מרגישה לחץ מצד הפסיכיאטר והן מצד שאר המטלפים (פסיכולוגית אחות ודיאטנית) על לקיחת תרופות, אני מעוניינת לטפל ללא תרופות והרעיון לא נעים לי. חוששת שהעקשנות שלי תגרום לסיום הטיפול שם, האם להיכנע להם ולהסכים לטיפול תרופתי או להשאר נאמנה לעצמי ולהסתכן בכך שימשיכו ללחוץ ואולי יביא לסיום הטיפול. אודה להמלצתכם.

14/09/2019 | 22:33 | מאת: הדר

אוסיף שאני יודעת שאין לי להעיזר בכם אלא באלו שמטפלים בי, פשוט מקבלת מהם הרגשה של אכזבה על כך שאיני מסכימה לקבל תרופות וזה מוסיף לי להתמודדות ולתחושת אשם. האם ייתכן שהם נותנים הרגשה כזו או שייתאפשר לטפל ללא כדורים ולכבד אותי

02/10/2019 | 08:14 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

בעצם השאלה היא מדוע ללא תרופות? מדוע להמשיך לסבול ולחבל באיכות חייך רק משום שאת רוצה לעשות הכל , כזה בשליטתך ובכך את מאריכה את סבלך? באם היה לך כאב ראש רציני , האם היית לוקחת כדור לכאבי ראש?

מנהל פורום פסיכיאטריה