התייעצות בנוגע לאדם קרוב אליי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

13/08/2019 | 22:46 | מאת: דרור

שלום דוקטור אני פשוט אגש לנושא ברשותך אני עבוד עצות בנוגע לאימא שלי. לאימא שלי יש בעיות נפשיות, אני ומשפחתי פשוט הסתרנו את זה(עקב כל מיני סיבות שלא אפקט כאן.) אבל הבעיות הנפשיות רק החמירו והחמירו. הגענו למצב שאי אפשר להתמודד עם זה. ניסנו לדבר איתה על זה אבל היא לא מוכנה להקשיב, מבחינתה היא הבריאה וכולם שקרנים, ברגע שאתה אומר לה שבעא צריכה עזרה היא אוטומטית הופכת אותך לאוייב ולא מוכנה לדבר איתך. נכנסתי להתייעצות עם רופאת המשפחה בנושא אבל לטענתה היא לא יכולה לעזור כל עוד המטופלת לא מבקשת את עזרתה (משהו שקשור לאתיקה ) הבעיהשאימי לא מודעת לבעיותייה ולא מוכנה לדבר עם פסיכיאטר. מה אפשר לעשות בנושא? אודה מראש על עצתך.

17/08/2019 | 19:42 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

על אילו בעיות נפשיות הכוונה?

28/08/2019 | 10:46 | מאת: דרור

הבעיות שלה מתבטאות בהתפרציות זעם,חרדות שווא,דיכאון קשה היא לא מפסיקה להציק למשפחה בכל פרט קטן ושולי,היא מתעצבנת מכל דבר ולא מפסיקה לדבר על זה,זה סוג של טורדנות כפייתית הצורך לדב ולדבר ולדבר. סתם לדוגמ' התווכחת איתה או קרה משהו ,היא תדבר עליו ללא הפסקה . אני מנסה לעזור לה אבל ידיי כפותות

מנהל פורום פסיכיאטריה