טיפולים מתקדמים לאחר התקף פסיכוטי

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

06/08/2019 | 02:44 | מאת: רחלי

ד"ר חרמון שלום רב, לפני כחודש לערך חוויתי התקף פסיכוטי חזד שהתבטא בעיקר בתחושת אי נוחות גדולה באזור הראש.. מטופלת בסרוקסט 20 מ"ג ופרפנן 8מ"ג שהאטו והעלימו הרבה מן החרדות שהיו לי. אבל התחושה שמלווה אותי רוב הזמן היא של חוסר חיות וחיוניות. אני אפטית בלי חשק לעשות כלום ובלי יכולת להניע דברים קצת יותר מורכבים. השאלה שלי היא האם פסיכוזה עשויה לגרום לנזק בלתי הפיך לחשיבה ולקוגניציה? מה ניתן לעשות במצבים כאלה? מרגישה שקשה לי להניע את עצמי ושהחיים מאוד ריקים ככה. האם ישנם טיפולים מתקדמים יותר מלבד תרופות שיוכלו לשקם את הנזק? האם טיפול בתא לחץ עשוי לשפר את שאבד? תודה מראש, רחלי..

11/08/2019 | 16:50 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום רחלי אכן קורה שלאחר מצב פסיכיכוטי מתפתח מבצב דכאוני שנקרא ppd. הייתי ממשיך להלחם במצב הזה כפי שנלחמים בדכאון ומאחל לך שתצליחי!

מנהל פורום פסיכיאטריה