תחליף לקלונקס - שאלה לד"ר חרמון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

05/08/2019 | 21:57 | מאת: אבי

ד"ר חרמון שלום, אני כבן 40 , משתמש מעל שנתיים בכדור קלונקס אחד 0.5 מ"ג ביום. הבנתי מאנשי המקצוע בתחום , ששימוש ממושך בקלונקס עלול לגרום לנזק בריאותי. 1.האם זה נכון ובאיזה מינון אם כן? 2.האם יש תחליף לקלונקס כלומר כדור אחר, כדי לטפל בחרדה ברמה בינונית עד נמוכה , לדעתי? ניסיתי מירו , והוא לא עבד עבורי בשל תופעות לוואי לא נסבלות. תודה על התשובה אבי

לקריאה נוספת והעמקה
07/08/2019 | 11:33 | מאת: מאור

אני משתמש מעל 7 שנים בקלונקס במינון של 1- 2מ"ג. אין תחליף לקלונקס עפ"י ניסיוני וניסיון רופאיי, אלא אם אתה מעוניין בגמילה מסודרת בליווי אנשי מקצוע. *חשוב לציין מהניסיון האישי שלי שניסיתי להפסיק את הקלונקס בבת אחת החוויה הייתה נוראית ואפילו היו לי הזיות. בהצלחה

כדאי מאוד מאוד שתגמל בצורה מסודרת ! בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה