תודה מראש על העזרה!

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

21/02/2012 | 11:03 | מאת: תמר

שלום רב, אתמול בעלי ואני קיבלנו אבחנה רפואית למצבו של בעלי שככל הנראה סובל ממחשבות פרנואידיות (רדיפה). הייתי רוצה לדעת אם גם לך האבחנה נשמעת כנכונה, בעלי מזה שש שנים סובל ממחשבות כפייתיות על אבא שלי, הוא נמנע ממפגשים איתו ומרגיש נחות מאוד בקרבתו. המחשבות הללו מלוות אותו כל היום ופוגעות בתפקוד שלו, מלוות בתנודות במצבי רוח , לחץ וכאבי ראש איומים. הוא מאוד יצירתי בדרכים שלו למנוע מפגש אם אבא שלי. אני מזהה סימנים קלים של כפייתיות אצלו, כמו נעילה חוזרת של הדלתות וסגירת חלונות ותריסים. חוצמזה , הוא לומד ועובד ואדם חיצוני לעולם לא יזהה אצלו בעייה כלשהי, הוא אדם נעים מאוד לבריות בסך הכל. רציתי לדעת אם בהתבסס על זה, אתה יכול לומר שהאבחנה נראית לך קולעת. דבר שני, הוא קיבל esto. תוכל בבקשה לומר לי מה דעתך על התרופה? קיימות היום תרופות חדישות שיותר מומלצות מזו ? האם בכלל ניתן להתגבר על זה ללא תרופה? סליחה על כל השאלות, ותודה רבה מקרב לב על העזרה! תמר.

21/02/2012 | 18:00 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

תמר שלום אין לי כל דרך לאבחן ללא בדיקה. מכל מקום,אסטו שהינה תרופה טובה אינה מיועדת לחשיבה פראנואידית מכן נראה לי שלא הבנת את הרופא באשר לאבחנה. שירגיש טוב!

מנהל פורום פסיכיאטריה