אב חרדתי, מחשבות רעות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

15/06/2019 | 09:28 | מאת: ההוא

שלום רב. לפני 4 וחצי חודשים נולדה לי מלאכית קטנה. אני אוהב את הקטנטונת הזאת יותר מכל דבר אחר בעולם, כמו שאני אוהב אותה כך אני חרדתי לה. חרד באופן מוגזם, ברמה שהיא מתעטשת אני כבר רוצה לרוץ איתה למיון. מאז שנולדה מציפות אותי מחשבות מפחידות. אני מדמיין באופן בלתי נשלט שקורה לה משהו, שהיא מפסיקה לנשום, אני פתאם רואה תמונות של הלוויה שלי, שלי ושל אישתי יושבים שבעה ועוד תמונות איומות כאלו ואחרות. מחשבות אלו יכולות לתקוף אותי בכל רגע אקראי. בזמן העבודה, בספורט, בנהיגה. אני מוצא את עצמי פתאם רועד או מתחיל לבכות ללא שליטה. איך אני מצליח להסיר מעצמי את המחשבות הרעות האלו? את החרדה הזו על הנסיכה שלי? ולחשוב יותר חיובי? אשמח מאד לתשובה בהקדם

16/06/2019 | 16:47 | מאת: מני

כמו בכל מצב שכזה, מומלץ לפנות לרופא פסיכיאטר שיראה אותך ויטפל בך. זה נשמע כמו חרדה ואולי הייתי אומר אפילו ocd (מחשבות טורדניות מציקות שמגיעות באופן חרדתי). שיהיה לך בהצלחה בחיים, כל טוב! אשמח אם תכתוב מה התקדם איתך בהודעה חוזרת לשרשור זה.

02/07/2019 | 08:54 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

אכן נכונה תגובתו של מני

מנהל פורום פסיכיאטריה