הפסקת ציפרלקס-תופעות גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

30/04/2019 | 13:17 | מאת: רעות

שלום, לפני כשבועיים הפסקתי באופן הדרגתי עם הציפרלקס (בידיעת הפסיכיאטר) לאחר לקיחת הכדור באופן קבוע לאורך הרבה שנים יחסית. בשבועות האחרונים התחלתי להרגיש דפיקות לב מהירות, קושי בנשימה ואז לאחר מכן התחילה להתלוות לכל אלה תחושת עייפות נוראית, קושי להירדם בלילה, תחושת מוזרות בראש . אני התחלתי לטפל באמצעים טבעיים דוגמת רודיולה, be positive , ובנוסף בי קומפלקס 50 ומשלבת טיפולי רפלקסולוגיה וטיפול רגשי (את שני אלה גם שילבתי במהלך הטיפול התרופתי) והטיפול הרגשי אכן מצליח לשנות אצלי לאט לאט את התפיסה. אני מרגישה פחות או יותר בסדר, אך פיזית מרגישה שקשה לי לתפקד בגלל כל תופעות הגמילה הללו. האם הן יחלפו? תוך כמה זמן ? והאם האמצעים הטבעיים שפירטתי עשויים להקל על תופעות הגמילה ולהביא להטבה במצב ולשיפור אורך החיים שלי? חשוב לי לציין שעם הציפרלקס מאוד סבלתי לאור כל תופעות הלוואי של הכדור ולא יכלתי לקיים אורך חיים נורמלי, וללא הציפרלקס אני מרגישה שאני מתחילה לחיות מחדש.

04/05/2019 | 18:45 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך אינני בטוח שהתופעות הללו הינם של ה׳גמילה׳ יתכן ומדובר בחזרה של הסימפטומים המקורים שבעטיים התחלת את הטיפול. שווה לבדוק!

מנהל פורום פסיכיאטריה