החלפת כדורים אנטי פסיכוטיים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

27/02/2019 | 20:11 | מאת: אבי

הפסקתי כדורים לפני שנתיים פעמיים ברציפות בעקבות כך נאשפזתי בכפייה פעמיים עשיתי טעות התייעצתי עם רופאים והחלטתי על דעת עצמי היום אני מודע שצריך חותמת של רופא ושתפקוד הוא באמת מדד לבריאות הנפש לא הבנתי את פשר הדברים איך אדם מובטל לא צריך כדורים פסיכיאטריים הרי יש כאלה וגם שאין בשר מדעי לחוסר איזון כימי מה שגרם לי לנטות לכיוון האנטי פסיכיאטרייה ולתיאוריות קונסיפרציה אנטי ממסדיות. היום אני 8 חודשים לאחר שחרור והשמנתי עד כה מאז החלפת הטיפול מסוליאן (כמעט ללא תופעות לוואי) לזריקת ארוכת טווח קספליון (אינווגה) 150 מ"ג התופעות לוואי הם מטורפות העלתי במשקל עד עכשיו 25 קילו בשנה עם סיכון ממש לעלייה נוספת, לא יודע מה קורה עם הזרע שאני גומר הבנתי שהזרם הולך לכיוון ההפוך, שעות השינה שלי הפוכות, עם הסוליאן כל זה לא קרה, הייתי יושן טוב, רזה, לא היה בעיות עם הזרע, בשורה התחתונה הסיבה שהפסקתי כדורים הייתה בגלל המשקל העודף למרות ניסיונות חוזרים ונשנים של הצוות המטפל לגרום לי להחליף כדורים כדי שאוכל להנות יותר מאיכות חיים דבר שלא הסכמתי בכל תוקף כי פחדתי לחלות ובסוף חליתי לכן אני לא רואה טעם לפחד מזה. מה אתה ממליץ דוקטור האם כיום שאני כבר מאוזן פחות או יותר ואין סיכון ממשי לדעתי כמובן שאפסיק כדורים האם כדאי לי בכל זאת להחליף לסוליאן בחזרה? או להישאר עם הזריקה למרות תופעות הלוואי? או לחכות עד שהמצב יותר יתייצב ואז להחליף? האם יש סיכון שאחלה שוב ואחווה התקף פסיכוטי נוסף כתוצאה משינוי מזריקה לכדורים גם מעצם השינוי הזה גם מעצם החלפת הטיפול?

09/03/2019 | 16:21 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

ממליץ להמשיך בשלב הזה עם הזריקה ולעבוד עם דיאטנית על המשקל. תרגיש טוב

מנהל פורום פסיכיאטריה