החלפת טיפול בסרדנה עם שמן CBD עבור חרדות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/02/2019 | 23:38 | מאת: דניאל

היי דוקטור, מזה קרוב לשנה שאני מטופל אצל פסיכיאטרית בסרנדה 50 מ"ג - כדור ביום עבור הפרעת חרדה שיש לי על רקע "היפוכונדרי" (בעיקר התעסקות מרובה במחלות, פחד ממחלות, ממוות, והתעסקות יתר בתסמינים גופניים ושיוכם למחלות קשות). חייב לומר שמאז שאני לוקח את הכדורים חל שיפור ניכר באורח החיים והתקפי החרדות והמחשבות החרדתיות פסקו. לאחרונה אני נתקל הרבה במידע על שמן CBD שיכול להקל בין היתר על דיכאון וחרדה ואני תוהה אם אוכל להשתמש בו על מנת להפסיק בסופו של דבר טיפול בחרדה (הפסיכיאטרית ציינה שהיא רוצה שאקח את הטיפול בסרנדה במשך שנה בערך ואז נעריך מחדש אם אפשר להפסיק). אני בעצם רוצה לדעת אם CBD יכול להיות GATE כזה שיעביר אותי לאט לאט מסרנדה לטיפול בלעדי בCBD ובסופו של דבר להפסקה כללית של כל טיפול. אשמח לדעתך המקצועית האם הרפואה המודרנית בעד CBD, נגד CBD והאם בכלל אפשר לשלב בין CBD לסרנדה. תודה ויום טוב :)

26/02/2019 | 11:29 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

CBD איננו טיפול מתאים למה שאתה צריך שכן הבעיה באבחנה שלך הינה הסרוטונין והסרנדה מתאימה כטיפול.

מנהל פורום פסיכיאטריה