סרטן וקלונקס ומה שבניהן

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

31/01/2019 | 20:33 | מאת: אני

שלום אובחנתי כחולת סרטן ועקב חרדות הומלץ לי ליטול קלונקס 0.5 מג. הבנתי שהשימוש היא לתקופות קצרות. מה נחשב תקופה קצרה? אם משתמשים בתרופה באופן יומיומי מעל 3 חודשים ניתן להיגמל? האם ישנן תרופות שיכולות לסייע לי ושאינן גורמות להתמכרות?

16/02/2019 | 21:32 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

ההתמכרות מתחילה לאחר כ3 שבועות אך ניתן להגמל אחרי 3 חודשים. ככלל לא מומלץ לטפל בקלונקס לתקופה כל כך ארוכה- ישנן תרופות אחרות לצורך זה. בהצלחה!

17/02/2019 | 15:15 | מאת: אני

אילו תרופות נוגדות חרדה ניתן להשתמש לפרק זמן ארוך יותר ולכמה זמן? הבנתי שממילא ציפרלקס ודומיהן משפיעות מבחינת חרדה רק אחרי 6 שבועות ובנתיים ממשיכים עם תרופות מסוג קלונקס אז מה ההבדל?

מנהל פורום פסיכיאטריה