הפסקת ציפרלקס בבת אחת למשך שבוע

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

04/08/2018 | 14:14 | מאת: נופית

אני נוטלת ציפרלס 10 מג קרוב לשנתיים, בגלל נטייה לדיכאון ודכדוך כללי. בשבת שעברה נגמרו לי הכדורים אז קבעתי לי לראשון תור לרופא המשפחה. בסוף הרופא היה רק בהמשך השבוע במרפאה וכך יצא שהתעכבתי עם קבלת המרשם. ברגע שהמרשם היה בידי, דחיתי את זה ובסוף מצאתי את עצמי 8 ימים ללא ציפרלקס.(עדיין לא קניתי את הכדור) בימים האחרונים יש לי זצים במוח, תחושות של אי שקט ואי נוחות, סיוטים בלילה, חלומות ויזואלים מאד עם תכנים הזויים ועוד תופעות מוזרות. בקיצור לא כיף! אני תוהה לעצמי מה לעשות? אם אקח את הכדור עכשיו תופעות הגמילה יפסקו? או שיתווספו להן תופעות של לקיחת ציפרלקס בפעם הראשונה? מה צפוי לקרות ובאיזה מינון כדאי להתחיל שוכ? לא יכולה לסבול את התחושה המוזרה הזאת יותר...

11/08/2018 | 18:56 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

ככלל בשלב הזה אפשר לחזור לחצי מינון ולאחר מספר ימים לעלות. כדאי להוועץ עם המטפל

מנהל פורום פסיכיאטריה