בנוגע לסכיזופרניה ....

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

23/07/2018 | 13:32 | מאת: שאלה

האם אדם שמאובחן כחולה סכיזופרניה, וחווה איזשהו אירוע של המחלה (איבוד כושר עם המציאות, כאבי ראש, סחרחורות, חרדה) והוא דוחה אנשים מסביבתו הקרובה ללא כל סיבה - 1. האם לאחר טיפול, הוא מבין שהוא עשה טעות או שמה שהוא חווה באירוע הפסיכוזה נשאר עבורו כמציאות שהייתה? 2. כמה זמן לוקח לאירוע כזה לעבור? 3. האם הגדלת מינון של התרופות הקבועות יכולות לגרום לשינוי התנהגותי קיצוני ?

04/08/2018 | 22:24 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום ביקורת המציאות משתנה בדרך כלל לאחר האירוע. הזמן משתנה מחולה לחולה. המינון אכן משפיע בהחלט!

מנהל פורום פסיכיאטריה