זקוק לחוות דעת ד"ר חרמון

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

19/06/2018 | 16:05 | מאת: יאיר

שלום ד"ר. בגלל חרדות חזקות קבועות שהפכו להתקפי חרדה לאחר כשלון SSRI שונים הוחלט כי אני זקוק לקלונקס 2 מ"ג יחד עם ה-SSRI. הפסיקו התקפי החרדה לגמרי וירדה רמת החרדה אך לא מספיק. לכן הועלה הקלונקס ל-3 מ"ג לפני כשנה. חל השיפור המיוחל ונמצאה "הנוסחא עבורי". כצרכן קבוע יום-יום של קוקה קולה, ירדתי בהדרגה במחצית כמות המשקה והפסקתי בהדרגה. חלף חודש מלא מאז המגע האחרון עם הקולה- מאז, התקפי חרדה באים והולכים ללא יציבות במצב. לא חולף יום בלי שאני חוטף התקף חרדה. פעם בבוקר אני מרגיש סביר בצהריים מקבל התקף. בפעם בבוקר יש לי התקף ואז אחר הצהריים טוב יותר- נע ונד ולעיתים רוב היום רע. האם יש לדעתך לחזור לצרוך קולה אך במידה מועטה יותר (נניח 250 מ"ל ליום במקום 1000 מ"ל ליום כפי שהייתי נוהג) ? אני רואה קשר ישיר בין ההפסקה לגמרי של הקולה לבין התגברות התקפי החרדה. מצד שני, גם אם זו גמילה אז היא אמורה לחלוף תוך ימים-שבועות בודדים אז כן כדאי להמתין עם הסבל עוד כחודש? הפסיכיאטר אומר שאי אפשר גם לא באופן זמני להעלות מינון הקלונקס כי גם כך הוא מינון גבוה... בקיצור, לא יודע מה לעשות. אודה לעזרתך.

20/06/2018 | 19:28 | מאת: א

אתה ההוכחה שהכל בראש ולתרופות האלה אין השפעה מעבר לפלצבו. אתה מתאר מצב שהתקף החרדה קשור לקוקה קולה. קוקה קולה זה כמובן מלא סוכר ולא בריא, וכן יכול להשפיע על מצב הרוח. אך התקפי חרדה קשים קשה לי להאמין. כנס ללינק הזה ותוכל לראות את האמת על תרופות ה SSRI אין בהם כלום. https://www.youtube.com/watch?v=Zihdr36WVi4

23/06/2018 | 22:37 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

האם דנו בעבר באלה זו?

מנהל פורום פסיכיאטריה