האם יכולה להיות פה בעיה נוספת?

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

12/01/2018 | 17:55 | מאת: לי

חבר מאוד טוב שלי סובל מאוד נפשית. הוא מאובחן עם דיכאון ופיברו, אבל אני מכירה אצלו דפוס אחר. אני לא יודעת אם הוא מספר למטפל שלו הכל, ולכן אני שואלת כאן (אולי אם תוכל לחשוב על סוגים של בעיות בכיוון, כדי אני והוא נוכל לקרוא יחד ובהתאם לגשת עם זה לפסיכיאטר שלו (שוב- אני חושבת שהוא מתבייש לספר לו הכל) מדובר בבחור מאוד חכם ואפילו אהוב. קל מאוד לחבב אותו, להערכתי, והוא חבר אמיתי. אין באמת מה לא לאהוב בו. הוא יחסית פעיל חברתית, אבל הוא סובל מבדידות תמידית. (הוא פעיל חברתית מהסיבה שהוא רוצה לנסות בכל זאת ליצור אינטראקציה, גם אם זה ממש קשה לו. הוא לא יכול לסבול את המחשבות של הבדידות האין סופית) הוא מרגיש דחוי בכל מצב ובכל אירוע, או טלפון.. או אפילו הודעה (אדם נורמלי, לא היה מרגיש דחוי בגלל דברים כל כך קטנים וחסרי חשיבות) גם האנשים שאוהבים אותו- הוא חושב שהם שונאים אותו אם אומר זאת במילים שלי- הוא מרגיש כמו הילד שאף אחד לא יבוא ליום הולדת שלו (לא דבר שממש תואם את המציאות) הוא לא אוהב את עצמו, לעיתים מתגאה בחוכמה שלו, עד כדי שחצנות והתנשאות- אבל זה קורה רק ליד אנשים שהוא יודע שהם אינם ברמת האינטליגנציה שלו- דבר שגורם לי לחשוב שהוא מחפש כיפוי, מקור לכוח. האם לדעתך יש משהו שאני יכולה לעלות בפני בפסיכיאטר שלו? האם יכול להיות שהוא סובל מבעיה נוספת? אני יודעת שהדבר הטוב ביותר יהיה לדבר על הדברים האלה ישירות בשיחה עם הפסיכיאטר, אבל לצערי אותו חבר מקריב בשביל שאשב שם 5 דקות ואומר מה שאני רוצה, אז... אני באמת מקווה עזרה.

27/01/2018 | 18:07 | מאת: ד"ר יעקב חרמון

שלום לך הטיפול הוא שלו וכדאי להשאיר לו את המרחב הזה. אני מרגיש את הערכתך אליו אך כדאי להשאיר זאת עבורו. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכיאטריה