פיענוח בדיקת סי טי אנגיו

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/04/2012 | 16:24 | מאת: מרציאנו

בעברי עברתי תסחיף ריאתי בשתי הריאות. עקב חשד להתקף נוסף עברתי במסגרת חדר מיון בדיקת סיטי אנגיו ששוללת אירוע נוסף של תסחיף ריאתי . אך מעלה שינויים אמפיזמטים בשתי פסגות.בלוטות פראטרביאליות עד 1 ס"מ ובתת קרינה. ההמצלה בחדר מיון שאני צריך לעבור בירור בלוטות לימפה מוגדלות בבית החזה.מישהו יכול להסביר לי מה המשמעות של כל מילות בית המרקחת שמופיעות בסי טי ? האם מדובר בסרטן ? או אולי בגרורות של סרטן ? או יכול להיות שמדובר במשהו קל יותר ? לציין שאני מעשן כבד מודה על תשובתך , ומקווה שיהיה לכולנו אין סוף בריאות מלאה. יעקב

15/04/2012 | 11:05 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

הגדלה של בלוטות לימפה במיצר יכולה לנבוע מתהליכים רבים . לאור סיפור של עישון בעבר ממליץ לבצע תפקודי נשימה מלאים וכן להיבדק על ידי רופא ריאות שיוכל לבדוק גם אותך וגם את צילומייך.

מנהל פורום מחלות ריאה