קשיי נשימה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/03/2012 | 21:45 | מאת: אלה

בת 30, פעילה גופנית. כבר יותר מחודש סובלת מקשיי נשימה, תחילה לאחר מאמץ גופני אינטנסיבי (ריצה ממושכת בחדר כושר) ובהמשך גם לאחר מאמץ אפסי יחסית שכן כל פעילות גופנית הופסקה לצורך בירורים. קשיי הנשימה פוקדים אותי כל יומיים-שלושה, מספר שעות אחרי המאמץ (האפסי בשלב זה), ונמשכים למספר שעות. בזמן קשיי הנשימה - התחושה היא שאני מצליחה לשאוף (ולנשוף) כרגיל אך חלק ניכר מהשאיפות אינו מסתיים בתחושה שהחמצן נספג (כאילו השאיפה נקטעה) ואני מפצה על כך ע"י פיהוקים. בדיקות דם, צילום חזה, תפקודי ריאה במנוחה תקינים FEV1 - 109%, אין חרחורים\צפצופים\ליחה\שיעול. אין היסטוריה של אסטמה\אלרגיות. עד כה ניתן טיפול תרופתי של אוטרקס למשך שבועיים (לא נראה שמשפיע). שלוש שאלות ברשותך: 1) מה היית ממליץ לעשות בשלבים הבאים? 2) לגבי בדיקות מאמץ (תפקודי ריאה\אקו לב במאמץ) - אני מורגלת לרוץ ריצות ממושכות ומניחה שבדיקות לאחר מאמץ קצר לא יאתגרו אותי בהכרח -בעיקר שהקושי הנשימתי לא מתחיל בסמיכות למאמץ אלא שעתיים או יותר אחרי... ועדיין מרגישה שיש קשר ישיר בין קשיי הנשימה למאמץ כלשהוא במהלך היום.. כיצד יוכלו בדיקות כאלה לאבחן אותי? 3) האם יתכן שנהייתי אסתמתית או שהיעדר חרחורים\צפצופים\שיעולים סותר זאת? תודה רבה

29/03/2012 | 08:40 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

ממליץ בשלב ראשון לבצע תגר מטכולין בדיקה שאינה כרורה במאמץ ובמקרים שהיא שלשילית הסבירות לקיום אסטמה היא קרובה לאפס גם במקרים של אסטמה המופיעה רק במאמץ.

05/03/2013 | 19:47 | מאת: יובל

ישלי בדיוק אותו דבר רק שאני לא עושה כושר ועשיתי בדיקות והכול תקין

מנהל פורום מחלות ריאה