צילום סיטי חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/03/2012 | 13:43 | מאת: רונית

בת 44 לא מעשנת. בצילום סיטי שעשיתי נמצא : קשריות קטנות אחדות במזנטריום. במדיאסטינום מודגמות קשריות קטנות - בינוניות אחידות, הקשרית הגדולה ביותר ממוקמת בצד השמאלי של המדיאסטינום משמאל לעורק הכליה הראשי. קוטרה של קשרית זו כ 26 מ"מ. גם בשערי הריאות מודגמות קשריות בינוניות אחדות מכל צד. בריאה הימנית מודגמת פרנכימה רגילה למעט נוכחות של שתי קשריות קטנות בסגמנט העליון של ה - RLL צמודות לחלק האחורי של הסדק הבין אונתי הגדול. הקשרית הגדולה ביותר בעמדה לטרלית בעלת קוטר של כ - 8.3 מ"מ. לסיכום: אפשרות של סרקואידוזיס ??? מה זה אומר ? האם אני צריכה ללכת לרופאת המשפחה..או לרופא ריאות זה משהו רציני ??אף פעם לא היו לי בעיות בנושא הזה. לתשובתך אודה

17/03/2012 | 19:53 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

לרונית שלום ממליץ לפנות לרופא ריאות ולהביא איתך הדיסקים של צילומי ה CT . ד"ר פרוכטר

מנהל פורום מחלות ריאה