אוורור יתר ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/03/2012 | 21:39 | מאת: נתי

שלום בן 37 לא מעשן, סובל מקשיי נשימה (כנראה בגלל אטימות האף)בשינה, הופניתי למכון שינה, בפגישה מקדימה עם רופא המכון (רופא ריאות) הומלץ לי על בדיקת שינה ביתית, לפני שנכנסתי לרופא התבקשתי לנשוף לתוך מכשיר (כנראה ספירומטריה, אין לי מושג מה היו התוצאות, אבל הרופא נתן לי הפנייה גם לבדיקת תפקודי ריאה מורכבים. ציינתי בפניו משהו שלכאורה אינו קשור לתחום הריאות אבל רציתי להיות בטוח. (אני סובל מכאב בחלק התחתון של הסטרנום כבר כמה חודשים, עברתי בירור של מיפוי עצמות, רנטגן עצם הסטרנום, US לשלילת בקע אגיפסטרי, והכל היה תקין, לבסוף הוזרק לי זריקה למקום אך עדיין המקום רגיש וכואב במגע.) הרופא נתן לי הפנייה גם לצלום חזה. התוצאות היו תקינות מלבד נושא הריאות שנכתב "אוורור יתר בריאות". מה פירוש הממצא ? והאם יש קשר בין התופעות שאני סובל מהן לבין הממצא ? כמו כן, בצילום נתבקשתי ע"י הטכנאית לקחת נשימה עמוקה ולהחזיק בזמן הצילום, האם זה בעצמו לא גורם לתוצאה של אוורור יתר בריאה? עשיתי בדיקת תפקודי ריאה, הטכנאית לא מוסרת את התוצאות אך לא הצלחתי להבין ממנה שזה תקין, אלא רק שאין משהו דחוף וזה יכול לחכות לביקור שלי אצל הרופא. תודה

14/03/2012 | 09:44 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

השאלות שאתה מציג רבות ומורכבות קשה לחוות דעה בלא לבדוק את החולה ולראות את תפקודי הנשימה הרלבנטיים אולם על פניו איני רואה שמדובר בבעייה מדאיגה או מסוכנת . ממליץ להיבדק על ידי רופא ריאות ולהגיע אליו עם כל הבדיקות שביצעת כולל הצילומים ותפקודי הנשימה

14/03/2012 | 20:44 | מאת: נתי

ישנה אפשרות שה"אוורור יתר" הוא ללא כל משמעות ? או שאולי יש לי משהו ולא ידעתי עליו ? לפני כשנה עברתי ניתוח קטן ונדרשתי לעשות בדיקות דם וצילום חזה, והצילום היה תקין לגמרי ובלי אוורור יתר. אני לא מעשן, אבל סובל מאלרגיות שמתבטאות בעיקר בנשימה מהאף

מנהל פורום מחלות ריאה