גרנולציה בקנה הנשימה לאחר הנשמה ממושכת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/06/2013 | 15:53 | מאת: אורה

שלום אבי היה מונשם כחמישה חודשים כרגע גמול מהמכונה ועם מסכת חמצן בטרכוסטומי ומתוכנן לגמול אותו גם מהחמצן.. הוא נמצא במסגרת שיקומית. לפני שבועיים הייתה חסימה בקנולה, הוא הופנה לבית חולים שם הוחלפה הקנולה על ידי רופא אף אוזן גרון שכתב בסיכום שיש גרנולציה חוסמת חלקית את הקנולה עם קרע בדופן הקדמי של הטרכאב. אין עדות ל TEF עם עדות קלינית לטרכאומלציה.אנו מקווים להגיע איתו למצב שיוכל לדבר כי כרגע אינו מסוגל לכך וזה מאוד מקשה עליו רגשית. אני הבנתי משיטוט באינטרנט שיש אפשרות לצרוב את הגרנולציה בעזרהת לייזר. האם התהליך של הצריבה מסובך? האם זה דורש אישפוז של מספר ימים ? האם זה דורש הרדמה כללית? האם יש רק בתי חולים ספורים שעושים את התהליך או שכל רופא אף אוזן גרון בבית חולים ציבורי יכול לבצע את הצריבה?האם מי שמבצע את הצריבה זה רופא אף אוזן גרון או מומחה ריאות? מהי המלצתכם לגבי המשך הטיפול שמטרתה גמילה מהקנולה? האם יש דרך אחרת לוודא קיום של טרכאומלציה בעזרת מכשור או סיב אופטי ולא רק כממצא קליני? תודה רבה אורה

17/06/2013 | 16:01 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

מומלץ שהמוסד המטפל באביך יפנה אלינו למכון ריאות בילינסון . אנחנו מבצעים את הטיפול בטשטוש ולא בהרדמה כללית

מנהל פורום מחלות ריאה