עזרה בפענוח סי טי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/08/2012 | 15:42 | מאת: turkh

אבי ערך סי טי ריאות והתוצאה שהתקבלה כזו: בבסיס האונה העליונה מימין גוש בקוטר של 15 מ,מ קשר קטן קדמית לו. הצללה זעירה באונה האמצעית מימין. בשאר הראות אין לראות גושים. אין תסנינים ואין תפליטים פלוירלים. הקנה והסימפונות שמורים. שערי הריאות חופשיים. רופאת המשפחה הפנתה אותו לבדיקת גסטרוסקופיה וניסתי לברר איתה והיא יצאה לחופשה. האם מדובר בגידול כשמצויין גוש? והיא מחפשת מאיפה הוא התחיל וחושדת שהריאה זו רק גרורה לגידול שהתחיל בקיבה? אודה על תשובה מהירה שכן הרופאה בחופש למשך שבועיים..

16/08/2012 | 08:16 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

קשה לי להתייחס בלי שראיתי את הצילומים ואת אביך אולם על פניו יש צורך בבירור היסטולוגי של הגוש הריאתי (ביופסיה) לגבי הצורך בגסטרוסקופיה ממליץ לשאול את הרופאה שהפנתה אותו לבדיקה

מנהל פורום מחלות ריאה