ברונכואקטזיות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/07/2012 | 23:24 | מאת: ללי

אני בחורה צעירה.אובחנתי כסובלת מברונכואקטזיות לפני כשנתיים עי בדיקת ברונכוסקופיה.אציין כי אינני מעשנת.השיעולים הם מלאים בליחה בטעם של מוגלה.טופלתי בסוגים שונים של אנטיביטיקות גם פרטיות שאינן בסל.כמוכ טופלתי ב AB קבוע של אזניל 3 פעמים בשבוע ולפי הצורך סוגים נוספים.כמו ציפרו.בתקופה האחרונה היתה הקלה בשיעולים ובליחות ושרדתי לא AB .עכשיו שוב חזרו השיעול והליחות והכל.כולל ציפצופים ממוקדים.לדעת הרופא הצעד הבא הינו ניתוח לכריתת אונה.האם הצעד נכון? האם יש עוד אפשרויות? בבקשה תגובתך

17/07/2012 | 13:18 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

עקרונית ובלא שבדקתי אותך או את צילומייך, במידה ומדובר בברונכיאקטזיות ממוקמות לאזור מאד מוגבל בריאה אחת וכל הטיפולים השמרניים לא עוזרים יש לשקול טיפול ניתוחי במידה ועדיין לא מוצו הטיפולים השמרניים או שהברונכיאקטיזיות דו צדדיות אין טעם בטיפול ניתוחי. ממליץ לפנות לרופא ריאות לצורך שקילת הטיפול המתאים.

מנהל פורום מחלות ריאה