אמינות בדיקת קואנטיפרון אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/07/2012 | 20:12 | מאת: יעל

שלום רב, התבשרתי כי ילדי הפעוט היה נתון בסכנת חשיפה למחלת השחפת (שכב בעריסה לצד תינוקת חולה). למיטב הבנתי בדיקת התבחין אינה אמינה דיו אצל תינוקות מתחת לגיל שלושה חודשים ועל כן רציתי לדעת האם אמינות בדיקת הקואנטיפרון אצל תינוק קטן (בן חודש וחצי) אמינה יותר. תודה על העזרה, יעל

10/07/2012 | 08:27 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

לצערנו עדיין לא הצטבר מספיק מידע לגבי אמינות בדיקת הקואנטיפרון ביילודים . ההחלטה לגבי הצורך במתן טיפול מונע בעקבות חשיפה צריכה להתבסס לא רק על תוצאות הבדיקה אלא גם על שיקולים קליניים כגון משך ועוצמת החשיפה וכו. ממליץ גם לפנות לפורום מחלות ריאה בילדים.

מנהל פורום מחלות ריאה