סרקואידוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/06/2012 | 22:05 | מאת: לילי

שלום ד"ר בעלי אובחן כחולה סרקואידוזיס לפני כ3-4 שנים לפני כחצי שנה הרגיש מאד לא טוב(קוצר נשימה, עיפות וכו') הוא עשה את כל הבדיקות ונתנו לו על סמך התוצאות משאף סימבוקורט 2 לחיצות פעמיים ביום למשך חצי שנה, הוא החל להרגיש טוב יותר אך לאחר חודשיים הפסיק את הטיפול, מידי פעם אני שומעת בזמן מאמץ שיש לו מעין קוצר. שאלתי היא האם הוא יכול לעשות נזק בכך שלא המשיך את הטיפול כמו שהרופא אמר לו (למשך חצי שנה?) האם הוא יכול לקחת את הסימבוקורט שוב פעם והפעם להקפיד ולחזור לרופא אחרי חצי שנה (או פחות)?

01/07/2012 | 08:34 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

במידה וקיימת החמרה במצבו ממליץ על בדיקת רופא ריאות + תפקודי נשימה והחלטה על טיפול בהתאם.

מנהל פורום מחלות ריאה