שאיפה של חתיכת מסטיק קטנה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/09/2016 | 12:09 | מאת: שוני

שלום רב, בת 31 בריאה. אני רק רוצה להסיר ספק...לפני כחודשיים בערך תוך כדי שלעסתי מסטיק הרגשתי כאילו שאפתי את המסטיק כי בידיוק לקחתי נשימה ודיברתי (חתיכה ממש קטנה של מסטיק) לא יודעת אם לוושט או לקנה הנשימה. לא היו תופעות של שיעול או משהו מיוחד והמשכתי בחיי כרגיל... כעבור כמה ימים התעוררתי עם תחושת שפעת קשה בכל הגוף (ללא חום) ולאחר 3 ימים התווספה תחושת שריפה קשה באזור החזה וכאבים נוראיים .. הופנתי למיון תחילה כדי לשלול בעיית לב (אקג ואקו תקין), צילום חזה (תקין) המשכתי בירור לגסטרוסקופיה (תקין) הכאבים ממשיכים איתי עד היום - יום יום דקה דקה ומוחמרים... בזמן שכיבה על הבטן, בזמן נשיפה עד כאב חד בגרון. יש קצת צפצופים ושיעול מידי פעם. אני לא בתקופה של מתח או לחץ וזה לא פסיכוסמטי. האם חתיכת מסטיק במידה ושאפתי יכולה לעורר כזה בלאגן בגוף? או שאין קשר ולהמשיך לבדוק ממה זה נובע? פשוט המצב בלתי נסבל. בקרוב אני אמורה לעשות סיטי חזה וריאות .. האם יהיה ניתן לראות גוף זר? תודה

שאיפת גוף זר בהחלט יכולה לגרום לבעיות. בסיטי חזה לעיתים ניתן לראות שיש גוף זר אבל אם הספק עדיין קיים יש לבצע ברונכוסקופיה להסתכלות ישירה בתוך הריאות

מנהל פורום מחלות ריאה