כאבים בריאות לאחר דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/05/2016 | 14:20 | מאת: ג

אני בת 34, לא מעשנת, לפני כחצי שנה הייתה לי דלקת ריאה ימנית, טופלתי באנטיביוטיקה, מאז יש לי כאבים שבאים והלכים, באותו איזור, עשיתי CT שנראה יצא תקין, צילמי רנטגן נראים תקינים, למרות זאת לאחרונה ריאה ימנית כאבת קצת יותר ובבדיקות דם התגלה לי שIRON ירד לי ל46, כשבדרך כלל היה לי תקין, (המוגלובין נראה תקין), אם הCT היה תקין, האם זה שולל גידול? איזה בדיקות עוד כדי לעבור? האם אחרי דלקת ריאות יכולים להיות כאבים כרוניים אחרי? ירידה של הברזל אלולה להיות קשורה לזה? אני מאד מוטרדת מזה ולא ברור לי מה אלי לבדוק

שלום רב, בדיקת סיטי חזה שוללת גידול בסבירות מאוד גבוהה. יכולים להיות כאבים לאחר דלקת ריאות שמקורם בשרירים או בצלעות ולעיתים בקרום הריאה. מציע לבדוק אם קיימת דלקת בבדיקות הדם. במידה שיש סבירות לדלקת בקרום הריאה ניתן לתת תרופות נוגדות דלקת מסוג NSAIDS או סטרואידים. יכולה להיות ירידה של הברזל אם התזונה שלך השתנתה בעקבות הדלקת ומראש הברזל היה גבולי. מציע להמשיך בירור אצל רופא המשפחה ובמידת הצורך אם הדברים לא מסתדרים במרפאת ריאות. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות ריאה