יתר לחץ ראייתי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/05/2012 | 09:39 | מאת: לאה

אני מושתלת כבד על רקע סידרום הפטו-פולמונר.רקע הפטיטיס Cעברתי השתלה לפני 6 שנים.לפני ההשתלה וגם לאחר מכן השתמשתי בחמצן(שנה לאחר ההשתלה)נאלצתי לעבור טיפול נגד הוירוס עם ריבבירין ואינטרפרון.ביגלל ניוקופניה לקחתיגם פעמיים בשבוע ניפוגן.לאחר הטיפול הלכתי לחדר כושר ובריכה לאחר אישור רופא ספורט .שיפרתי את כושר ההליכה מ2קמ ל4 קמ לשעה.התחלתי להרגיש כאבים בחזה ודפיקות לב לא סדירות עשיתי הולטר ואקג .אמרו לי שהכל בסדר אין בעיות בלב.לאחר שנה החלפתי חדר כושר ועשיתי שוב בדיקת רופא ספורט והפעם לא קבלתי אישור ושלחו אותי לאקו לב ץשם גילו יתר לחץ ראייתי מוגבר(120 באקו).אני לא הבנתי מה יש לי כי הרופאים לא אמרו לי ורק אחרי חצי שנה התקבלתי והרופאה הייתה והלם .שלחה אותי לעשות צינטור ושם יצא 65 ו35 יתד (מה זה).התחלתי לקבל רווטיו .אחרי שישה חודשים יש ירידה לא משמעותית ל108 .עליה ימנית מורחבת במידה קלהחדר ימיןמורחב והתכווצותו מופחתת.תפוקת לב 3.9ליטר לדקהHR=77 התכווצות הגלובלית ואזורית של חדר שמאול תקינהץסתם טריקוספידלי=איספיקת בינונית עד קשהץלחץ סיסטוליTR=108 RAPVENA CONTRA=6-7מ"מ ללא היפוך זרימה בווריד הכבד.מסתם ועורק ראייתי מורחב.נוזל פריקרדיאלי בכמות קטנה מאוד.IVC=2.9 ס"מ.אני מבקשת ממך הסבר לבדיקה ודעתך.האם יכול ליהיות קשר לתרופה ניפוגן או אחירות שקיבלתי .עלי לציין שאחרי שנה להשתלה הסטורציה הייתה 99-98והאקו היה תקין .קראתי שיש קשר להורמון גדילה עם המחלה .האם אפשר לבדוק את ההורמון ואולי לנטרל אותו (אולי קשר עם הניפוגן שקיבלתי)

24/05/2012 | 04:40 | מאת: ד"ר אורן פרוכטר

המקרה שאת מציגה מורכב ואני לא משוכנע שאוכל לענות על כל שאלותייך במסגרת הפורום. אני ממליץ שתבואי להיבדק במרפאת יתר לחץ דם ריאתי אצלנו בבילינסון . 03-9377140

24/05/2012 | 08:59 | מאת: לאה

האם אתה מטפל בחולים עם יתר לחץ ראייתי?מותר לי לנהוג באוטו?הסטורציה כרגע 95 .

מנהל פורום מחלות ריאה