הידבקויות פלאורו - דיאפרגמטיות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/09/2015 | 23:39 | מאת: תותי

שלום ד"ר, אשמח לעזרתך. לפני מס' שבועות התחלתי להרגיש כאבים באזור בית החזה והגב, הכאבים נמצאים כל הזמן ויש הרגשה של קושי וכאב בנשימה, כאילו מוחצים לי את האיברים מבפנים. נגיעה לא חזקה בצידי הגב העליון גורמת לכאב עז. לאחר צילום חזה נמצא: הידבקויות פלאורו - דיאפרגמטיות משני הצדדים בעיקר משמאל, אין עדות להסננה או גודש בריאות, צל הלב אינו מוגדל. אין לי עבר של דלקת ריאות. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת מנטו לשחפת ואח"כ להמשיך לרופא ריאות. רציתי לשאול: 1. יש תור רק עוד חודש, במידה ואכן המצב הוא שחפת, האם זה הגיוני לחכות חודש לבדיקה או שזה עניין דחוף? אני כבר אחרי חודש של כאבים. 2. אם אני חולה האם אני בסכנה להדביק אחרים? 3. אין לי שום תסמין אחר של שחפת,נשמע לך שזה הכיוון? התחושה היא שהכאב הולך ומחמיר מיום ליום וזה גורם גם לחולשה. אשמח לכל עיצה, רעיון השחפת מלחיץ אותי מאד. תודה רבה!

שלום, שחפת יחסית נדירה בארץ. הסיפטומים הקלאסיים של שחפת - שיעול, הזעות, ירידה במשקל. אם אין סימפטומים כאלה הדחיפות והסיכוי להדבקה נמוכים. מעורבות של הרקמה שעוטפת את הריאה וגורמת לכאב אפשרית אך בסבירות נמוכה. פליאוריטיס דלקתית שכיחה יותר, הטיפול לרוב בתרופות נוגדי דלקת מביאות לריפוי. רפואה שלמה

04/09/2015 | 08:50 | מאת: תותי

זה קצת מרגיע, נשמע פחות נורא. אמשיך לברר זאת מול הרופא בע"ה שנהיה בריאים כולם. שבת שלום

מנהל פורום מחלות ריאה