משאף מרחיב סימפונות פורדיל

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/12/2020 | 19:42 | מאת: אפריים

שלום רב, יש לי אסתמה קשה והגעתי לפוסטר 8 שאיפות לאחר החמרה. רופא ריאות אמר לי לנסות לקחת פורדיל ולהוריד במינון הפוסטר. הוא לא הסביר לי בדיוק על המשאף. הבנתי שהוא מרחיב סימפונות. האם הוא מהמשפחה של הספיריבה? מה למעשה הייחוד שלו ולמה נותנים דווקא אותו? תודה מראש

שלום, בפורדיל יש מרחיב סימפונות חזק דומה לוונטולין אבל ארוך טווח. גם בפוסטר יש מרחיב דומה כך שיש פה כפל בחומרים שהומלץ לך. ספיריבה הוא מרחיב סמפונות מקבוצה אחרת. אולי הרציונל של ההמלצה הוא להפחית בסטרואידים שיש בפוסטר.

מנהל פורום מחלות ריאה