פיענוח סי טי לאחר מחלה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/12/2020 | 14:14 | מאת: עינת

אמי חלתה לפני שבועיים, בבדיקה נשללה קורונה. עשתה סי טי ריאות ואלה הממצאים: הודגמו הצללות GGO עדינות פריפריות ב RLL, RML, LLL. ממצאים הנ"ל אינם ספציפיים ומופיעים במגוון מחלות ריאתיות זיהומיות ולא זיהומיות. כל שאר הפרמטרים תקינים. לסיכום: הצללות GGO עדינות מפושטות בפריפריה של שתי הריאות, בעיקר בריאה הימנית. אשמח לפירוש. תודה

שלום, יכול להיות שמדובר בתהליך זיהומי או דלקתי. לעיתים יש צורך בברונכוסקופיה כדי לאבחן או בבדיקת מעקב עם סיטי חדש כעבור חודש חודשיים.

מנהל פורום מחלות ריאה