התרגלות של הריאות? האם זה ייתכן?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/11/2020 | 15:27 | מאת: אפריים

שלום ד"ר, האסתמה שלי היתה שנים בינונית עם סרטייד 250 מאוזנת, אך לפני שנה בעקבות החמרה של אובך ו 2 קורסי פרדניזון עכשיו אני מאוזן עם 4 שאיפות 320 סימביקורט ביום. תפקודי הריאות תקינים. בפועל ייתכן שאוכל להיות מאוזן עם פחות, אך בהתייצעות עם הרופא ריאות החלטנו עקב הקורונה ועקב החורף שבא ועלול להיות טריגר לא להוריד מינון ואולי אפילו להוסיף ספיריבה ליתר ביטחון בחורף. במידה ורק אחרי 2 וחצי של לקיחת מינונים כאלה גבוהים של סימביקורט אנסה להפסיק, האם הריאות לא מתרגלות או מפתחות תלות? אני תוהה האם זה חכם להמשיך ככה ואולי אפילו בקיץ גם להמשיך עד שיהיה חיסון לקורונה ואוכל להתחסן... או שבזה שאני מושך זמן וזה יהיה שנתיים פלוס עם מינונים גבוהים של סימביקורט אני מוריד לעצמי את הסיכוי לחזור למה שהיה. תודה מראש

שלום, אם המצב יציב אני ממליץ לנסות להורד בהדרגה את המינון עד לפעמיים ליום.

מנהל פורום מחלות ריאה