תפקודי ריאות - פרמטרים מוזרים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/11/2020 | 13:28 | מאת: דימה

שלום וברכה.ברצוני לשאול לגבי פרמטרים בתפקידי ריאות .1. tgv 111% מ pred 2. Rv 142% מ pred. 3.tlc 110% מ pred. 4. rv/tlc 128% מ pred. Dlco 104% מ pred. Dlco/va 102% מpred Fvc 101% מ pred. Fev1 93% מ pred. Fev1/vc 93% מpred אין שינוי לאחר וונטולין .בן 45 מעשן לשעבר כי קופסה וחצי ביום .הפסקתי לפני שנה ומשהו.התלונה קשי נשימה גם במאמצים מתונים כמו עליה לקומה 2 במדרגות והליכה קצת מהירה בשטח לא ישר .גם במנוחה .עובד ומתפקד רגיל .עבודה לא פיזית ללא מאמצים. גובה 173 משקל 77קג.יכול להיות זהו התחלה של מחלת ריאות או סרטן ריאות?

שלום, לא ניתן להתייחס לסרטן ריאות לפי הבדיקה הזו. בגיל שלך זה מאוד נדיר. ניתן לראות שיש התחלה של נזקי עישון לפי הבדיקה שמתבטאת בכליאת אוויר.

12/11/2020 | 08:47 | מאת: דימה

האם זו אינפיזמה ? האם כדאי לבקש ct ריאות . ומה ניתן לעשות כדאי למנוע?

מנהל פורום מחלות ריאה