מתי צריך תוספת חמצן.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/11/2020 | 15:17 | מאת: יוסי

הי, רקע: אני בן 59, חולה IPF, מטופל ב OFEV. בנוסף, אני בתוכנית Galactic. לפני כחודש: DLCO 70%, FVC 71%. במבחן הליכה 6 דקות, הסטורציה ירדה מ 95% ל 89%. אבל המשכתי להרגיש טוב. שתי שאלות: 1. באיזה % סטורציה יש צורך להוסיף חמצן. 2. באיזה סוג מאמץ צריך למדוד את הסטורציה לעניין זה - במנוחה, בסוף 6 דקות הליכה, בתופ עליית 2 קומות, וכדומה. תודה רבה יוסי

שלום, בעקרון "מספר הקסם" הוא 90% ואם הסטורציה במנוחה מתחת ל 90% יש צורך בתוספת חמצן. מדידת הסטורציה בבדיקת 6 דקות הליכה היא רציפה כאשר מסתכלים על המדד בעיקר בהתחלה ובסוף. יחסית הירידה אצלך לא דרמטית ולכן בשלב זה אין צורך בחמצן אלא בזמן פעילות גופנית שאז הוא יכול לעזור לך לשפר את הסיבולת לב וריאה.

מנהל פורום מחלות ריאה