שיעולים כרוניים בעבר וקוצר נשימה קשה בהווה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/11/2020 | 23:42 | מאת: שלום

אני סובל מסינוסיטוס כרונית, עברתי 3 ניתוחים לסינוסים, בעיקר זה היה מתבטא בשיעולים ממש קשים בפרט בבוקר ואחרי כל אוכל או שתיה.. התקפי שיעולים קשים וארוכים. פעמיים עשיתי ניתוח ודי מהר אחרי זה התחילו שוב, עכשיו אחרי תקופה מהניתוח ה3 הסינוסים נקיים ולא דלקתיים, אבל הקוצר נשימה שהיה תוקף בעיקר ביחד עם התקפי שיעולים הפך להיות קבוע, ממש לא מסוגל לנשום. תחושה של ליחה תקועה על מעברי הנשימה שמפריעים לקחת נשימה שלמה עשיתי CT ריאות ובפענוח כתוב "שינויים ברונכיאקטטים בריאות" האם יש מצב שיש לי אסטמה? או משהו אחר? אגב יש לנו רקע אסתמטי במשפחה [סבתא] משאף פליקסוטייד 250 שרופא המליץ לי בנתיים עד הבירור לא עוזר, אציין גם שהיה תקופה לפני הניתוח האחרון כשהרגשתי שמתחיל התקפה של שיעולים הייתי לוקח 40 מ''ג פרודניזון, וזה היה הדבר היחיד שהיה עוזר לי וגם משחרר לי את הליחות ממש זמן קצר אחרי שלקחתי... אני לא רוצה להמשיך כי אני מפחד מקורטיזון... אשמח אם תוכל לעזור לי ונתב אותי בבלאגן כי אני פשוט סובל ולא נושם.... אגב אני עובד בסביבה עם אבק

שלום, בהחלט יכול להיות שאתה סובל גם מאסתמה. מומלץ להשלים בדיקת תפקודי ריאות והגיע לבדיקה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה