איסוף שתן לאחר קורס פרדניזון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/10/2020 | 19:39 | מאת: עדי

שלום ד"ר, אני בת 39. עם שחלות פוליציסטיות, לא נוטלת גלולות.לאחר קורס פרדניזון של 10 ימים 40 מ"ג ואז כל שבוע ירידה של 10 מ"ג ו 5מ"ג שהיה בפעם השניה כעבור חצי שנה.קיבלתי בדיקת קורטיזול לשלילת דיכוי אדרנלי. כעבור שבועיים מתום ה 2.5 פרדניזון יצא לי 346 עם 4 שאיפות סימביקורט 320. חודשיים אחרי קיבלתי לעשות איסוף שתן לקורטיזול. הקריאטנין בנורמה ובקורטיזול נכתב: "מתחת לסף גילוי מבוצע באיכילוב" (אני במכבי). אשמח לברר: האם זה מעיד על תוצאות ממש נמוכות או על ממש גבוהות? האם אני צריכה למהר למיון או לטיפול רפואי? התור הבא לרופא משפחה רק עוד שבוע. תודה מראש

שלום, נראה לי שאין דחיפות. ממליץ על פורום אנדוקרינולוגיה להתייעצות.

מנהל פורום מחלות ריאה