קשיי נשימה עקב סיליקוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/10/2020 | 11:36 | מאת: אבי

דוקטור שלום רב, יש לי קשיי נשימה חמורים ממאמץ קל (סיליקוזיס ו-PMF, דיפוזיה 32%), מכל פעילה קלה כמו להתקופף, לשתוף כלים וכד'. פעם היתה ירידה בסטורציה עד 79% תוך מבחן 6 דקות. יחד עם זאת, אין ירידה בסטורציה במאמץ קל, למרות שאני מתחיל לנשום אחרי מאמץ בתדירות גבוהה תוך צפצופים קשים. נקבעה לי נכות בשיעור של 100%. מאידך, קיימת תוספת לקצבה במקרה שהחולה זקוק לעזרת זולת ואינני בטוח שאני זקוק עקב העדר ירידה בסטורציה. השאלה לדוקטור נכבד - האם אני זקוק לעזרת זולת, אם קיימים קשיי נשימה במאמץ קל, אך אין ירידה בסטורציה (או שקיימות קפיצות מהירות של ירידה שלא ניתן להבחין)? תודה רבה.

שלום, אתה צריך לומר אם אתה צריך עזרה או לא. אחרי כן צריך לשכנע בכך גם את הביטוח הלאומי בלי קשר לסטורציה.

מנהל פורום מחלות ריאה